#hetblijewerken Koffiepauzes laten de productiviteit stijgen

Fotografie Ronald Scherpenisse
Koffiepauzes laten de productiviteit stijgen, complimentjes uitdelen verhoogt je aanzien. Managers onderschatten deze oeroude tools.
#hetblijewerken 

Financieel gezien is de hoogopgeleide werknemer in Nederland best tevreden. Met zijn status zit het ook wel goed. We hebben steeds meer vrijheid in ons werk en zelfontwikkeling is tegenwoordig geen luxe maar noodzaak. Maar wat is het dán dat steeds meer professionals hun toevlucht zoeken tot een loopbaancoach of hun goedbetaalde baan verruilen voor een onzeker bestaan als zelfstandige?

Gebrek aan waardering
"Werknemers missen waardering", schreef Hans Poortvliet van Waarderingsmanagement.nl in reactie op de MT-serie Het Blije Werken. Misschien geen verrassende conclusie voor een adviesbureau met die naam. Maar Poortvliet heeft wel een punt. Gebrek aan waardering is dodelijk voor de motivatie van je medewerkers, blijkt uit Duits onderzoek. Een studie van McKinsey toonde drie jaar geleden ook al de kracht van complimenten aan. En de lijst van Beste Werkgevers 2012 die MT onlangs publiceerde, laat zien hoe belangrijk betrokkenheid bij je medewerkers is. Bedrijven die betrokkenheid tonen zijn winstgevender en hebben ook tevredener klanten.

MT